sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Lisäravinteista

Lupailin joskus aiemmin, että teen oman postaukseni käyttämistäni lisäravinteista/yrteistä, mutta sillä ei taida olla hirveästi lisäarvoa, sillä näistä tuotteista löytyy tietoa kunhan viitsii vain kirjoittaa tuotteen nimen googlen hakukenttään. Turha se on keksiä pyörää uudestaan jos on vielä  suuri vaara, että tulee suunnitteluvirhekkin. Sen sijaan ajattelin, että teen vain listan käyttämistäni tuotteista, koska näen siitä olevan teille enemmän hyötyä kuin minun sekavasta kirjoittelusta niiden vaikuttavista aineista / vaikutuksesta.

Itse käytän mieluiten jauheita ja uutteita jos suinkin mahdollista, koska tällöin hinta on huomattavasti alhaisempi kuin kapseleilla. Jos tämä ei ole mahdollista valitsen kapseli vaihtoehdon puristeen sijaan, sillä puristeissa on aina jotain turhia täyteaineita koostumuksen vuoksi. On näitä täyteaineita toki kapseleissakin, mutta ne voivat olla jotain hyödyllisiä, sillä niiden ei tarvitse vaikuttaa koostumukseen niinkuin puristeessa. Jos taas tuotetta ei ole mahdollista saada kapselina niin valitsen mieluummin nestemäisen kapselin. Näin minun on täytynyt tehdä esim. D3-vitamiinin ja Astaxanthinin kanssa. Pyrkimys on tietenkin saada kaikki antioksidantit ja vitamiinit luonnollisessa muodossa jos suinkin on mahdollista, sillä on useaan otteeseen osoitettu, että esimerkiksi synteettisten vitamiinien terveysvaikutukset ovat aikalailla +/- 0.

Tässä kuitenkin lupaamani lista tuotteista, jotka olen kokenut itselleni tarpeellisiksi. En laita tuotemerkkejä tähän, sillä jokainen saa tehdä oman valintansa tai kysyä joltain alaa tuntevalta asiasta jos mielii jotain kokeilla.

- Alfalipoiinihappo
- Astaxanthin
- Berberiini
- Ceylonin kaneli jauheena
- Ginseng-uute
- Kromi
- Koentsyymi Q10
- Magnesium
- Resveratrol
- Sarviapila
- Sieniuutteet (Agaricus blazei, Cordycecps, Lion's mane, Maitake,  Reishi ja  Shiitake)
- Vihreä tee -uute
- Viinirypäleensiemen-uute
- Vitamin D3, 4000 IU
- Uutena meni tilaukseen L-Arginiini + L-Ornitiini valmiste

Edelliseltä listalla haluaisin poimia erityisesti kaksi tuotetta: Berberiinin ja Sarviapilan. Näitä kahta olen käyttänyt jo aiemminkin, mutta nyt sain käsiini niitä vähän eri muodossa. Nämä ainakin tuntuvat potkivan aika hyvin ja se alkaa näkyä sokeriarvoissa jo 4 päivän testailun jälkeen. Makuhan näissä on aivan karsea, mutta yleensä se on merkki siitä, että tuote todella toimii. Pärisee muuten potassa aikas kivasti kun veteen sekoitettuna huitaisee satsin huiviin. Itse olen jo alkanut pitämään näistä pahan makuisista jauheista, sillä silloin tiedän, että ne ovat ehtaa tavaraa. Kapseleiden kanssa täytyykin sitten olla vähän tarkempi, sillä niiden makuahan ei maista ellei sitten avaa kapselia ja maista sen sisältämää uutosta. Pahan/hyvän maunhan saavat aikaan tuotteessa vaikuttavat aineet. Eihän se Buranakaan pureskeltuna kovin kivasti kurkusta alas mene.

Lisäksi minulla on tuossa pöydällä vielä neljä näytepussia eri luontaistuotteita odottamassa rankkaa testausprosesseja. Sen verran voin kertoa niistä, että näillä leveysasteilla niitä ei toistaiseksi ole myynnissä, mutta näyttöä löytyy maailmalta, että niissä on ytyä Diabeteksen suhteen. Katsotaan nyt sitten pitääkö tämä paikkaansa todellisuudessa, mutta niistä sitten lisää kunhan ehdin niitä "maistelemaan".

8 kommenttia:

  1. Entä entsyymit n.10krt annoksina? Jotkut päässeet insuliinista eroon näillä. Wobenzym(saa Saksasta ja i-herb), Vitalzym(i-herb). Kallista kyllä, mutta entsyymejähän se haimakin tuottaa, mutta liekö diabeetikoilla riittävästi.

    VastaaPoista
  2. Joo näistä entsyymeistä luinkin pari viikkoa sitten kun kaveri linkkasi minulle tuotteen ja tutkimustulosta. Hinnan vuoksi jäi vielä iherbin hyllylle, mutta ehdottomasti olisi kokeilemisen arvoista.

    VastaaPoista
  3. Saisinko tietoa tutkimuksesta? Linkki vaikka?

    Semmoisiin asioihin olen törmännyt, että syöpäpotilaita joilla on ollut myös diabetes on syövän takia käsketty syömään Vitalzymia niin on diabetes parantunut. Tämä siis lääkärin kertomana.
    Sitten on 80v pappa jolla D1 ollut yli 50v. Jonossa jalan amputaatioon, heikko näkö, munuaisvaivaa... Entsyymejä syötyään jalan haavaumat paranivat, näkö palautui, munuaiset toimivat ja D1 parani.

    Tuota Wobenzymiä saisi Saksasta(ei tullimaksuja) 800kpl reiluun sataseen ja pienempiäkin paketteja on myynnissä. Kovasti olen harkinnut, että jos kokeilisi. Ei siinä menetä muuta kuin korkeintaan satasen. Ja saisi selville jotta vieläkö yli 30v jälkeen voisi parantua.
    Ja entsyymi on lääketieteellisesti valmistettu joten turvallinen pitäisi olla.

    On myös tutkimuksia jossa on havaittu D1:n haiman tuottavan yhä insuliinia vaikka sairastumisesta on vuosia/vuosikymmeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä olkaas hyvä:

      http://www.systemicenzymesupport.org/conditions/diabetes.htm

      Ei nyt mikään maailmaa mullistava tutkimus, mutta kyllähän tälläinen pistää aina vähäsen miettimään. En ole sen kummemmin sivustoon paneutunut, joten en osaa sanoa siitä oikein mitään, mutta ehkä sinulla riittää energiaa tutkia asiaa :)

      Kerrothan toki mielipiteesi ko. linkistä.

      Poista
    2. Onko kokemuksia tästä: Vanadyl Sulfate
      Itse tuli iHerbistä joskus tilattua tommoinen purkki ja vaikutti aika mielenkiintoiselta. Pitäisi toimia insuliinin korvaajana. On tutkimuksia myös bodareiden suosimasta (siis oikeiden paaaljon ruokaa syövien bodareiden) tehostaen insuliinin käyttöä ja samalla verensokeritasojen nousua. Bodareiden kohdalla tutkimuksien mukaan lihasmassa ei kasvanut voimakkaammin oli Vanadyl Sulfaattia käytetty tai ei.
      Diabeetikkojen kohdalla taas on hieman ristiriitaista tietoa, siksi en ole myöskään aloittanut noiden käyttöä. Täytyy vielä hieman tutkia.

      Tuolla muutamia juttuja mikä tuo lisäravinne on. Kannattaa lukea myös keskustelut, ne ehkä valaisevat vielä paremmin mitä riskejä ja kenen ei kannata noita syödä.
      http://www.drwhitaker.com/what-is-vanadyl-sulfate

      http://vanadyl.com/

      Ja tietysti yksi tutkimus:
      http://www.aboutvanadis.com/upload/en/vanadium-and-zinc-complexes.pdf

      Poista
  4. Sattumalta törmäsin tähän:

    http://www.totalityofbeing.com/FramelessPages/Articles/TreatingDiabetes.htm

    VastaaPoista
  5. Kiitos mielenkiintoisesta blogista!

    Lääkärinä ja diabeetikkona minua jää koko ajan vaivaamaan se, että tunnut pitävän insuliinihoitoa jotenkin "2. luokan hoitona" tyypin 1 diabetekseen, vaikka lähes kaikilla dm1-potilailla se on elämää ylläpitävää hoitoa. DM1:en liittyvään insuliininpuutteeseen auttaa nykytiedon valossa ainoastaan insuliini. Olet harvinaisuus. Sinulla varmastikin on omaa insuliinituotantoa jäljellä, koska hoitotasapainosi on erinomainen ilman insuliinia. Toivottavasti se pysyykin hyvänä. Ettei kyseessä olisi esim. MODY tai LADA?

    Toinen asia myöskin mietityttää tekstissäsi. Tietääkseni haimaan kohdistuvan autoimmuuniprosessin laukaisijaa ei toistaiseksi tiedetä eikä tietääkseni ruokavaliostakaan autoimmuuniprosessin sammuttajana ole saatu mitään selvää näyttöä. Hienoa kuitenkin, että olet kokenut apua ruokavaliostasi. Vielä ei kuitenkaan voida vetää kauheasti yhtäläisyysmerkkejä tai mutkia suoriksi dm1:n syntymekanismin ja autoimmuuniprosessin moduloinnin suhteen.

    Kaikkea hyvää sinulle, mielenkiinnolla seuraan tilannettasi.

    VastaaPoista
  6. Hei!

    Kiitos kommentistasi! Kyllä pidän insuliinihoitoa itselleni kakkos vaihtoehtona. Niin kauan kuin oma haimani tuottaa insuliinia saa kynät pysyä jääkaapissa ja ruokavaliolla ym. mennään.

    Itse olen myös miettinyt noita kahta eri tyyppiä, että voisiko ne olla kyseessä, mutta jos sairaalassa ymmärsin oikein niin oli selkeää, että ihan tavallinen D1 tämä on. Toistaiseksi kyllä kaikki mitä sairaalassa on sanottu minun kohdallani on mennyt pieleen, joten enpä luota hirveästi niihin arvioihin vaan katson itse mihin tämä menee. Enkä hauku nyt heidän toimintaa. Hehän tekevät niinkuin käsketään.

    Luulenpa myös, että tieteellistä näyttöä ei hirveästi ole tuosta toisesta mainitsemastasi asiasta, sillä kliinistä työtähän ei tieteelliseksi tutkimukseksi myönnetä, mikä on täysin käsittämätöntä. Tätä kliinistä näyttöä sitten löytyykin aikas lailla niin suomesta kuin maailmaltakin. Miksi tieteellistä näyttöä ei sitten ole? Luulen, että vastaus tähän löytyy siitä, että tahot, joille tästä näytöstä olisi hyötyä ovat lähinnä perheyrityksiä tai vastaavia, joilla ei semmoisia summia ole, että pystyisivät rahoittamaan moisia tutkimuksia.

    VastaaPoista