perjantai 20. helmikuuta 2015

Palaillaan asiaan

Taas on jonkin aikaa vierähtänyt viime tekstistä kun eipä tässä hirveästi mitään maata mullistavaa ole tapahtunut ja hyvä niin, sillä fiilis on tällä hetkellä aivan loistava. Jamaikalla tuli pyörähdettyä kolmen viikon verran mukaan lukien Joulu ja Uusi vuosi ja pakko myöntää, että aika huikee mesta. Loistavaa paikallista ruokaa, aurinkoa ja letkeetä menoa. Erityiskiitokset täytyy lähettää Treasure beachille Ital Rest quest houseen Frankielle ja Kieshalle. Siellä pystyi rentoutumaan huolella ja nauttimaan aidosta paikallisesta menosta. Frankie pisti vielä pussin Cerasseetakin mukaan, että verensokerit pysyvät Suomessakin tasaisen matalana :) Jännä juttu, että tämä pussukka, jonka sisältöä saattaisi luulla joksikin muuksikin, tuli Jamaikalta asti heilahtamalla käsimatkatavaroissa läpi seitsemästä läpivalaistuksesta (mm. jenkeissä ja briteissä), mutta yritäppä tilata ulkomailta yksityishenkilönä tai firman nimiin joitain luontaistuotteita, missä on dokumentitkin mukana niin voit olla varma, että Suomen tulli kiinnostuu lähetyksestä.

Cerassee eli Bitter Melon kasvin lehtiä.

Kaikin puolin reissu taisi näkyä myös tämän vuoden alussa otetuissa verikokeissakin. Pitkäaikaissokeri näytti pikatestillä otettuna 5,1 % elikkäs alaspäin ollaan tultu taas 0.4%. En sitten tiedä kuinka tarkka tämä pikatesti on, mutta jotain tuollaista tulosta odottelinkin. Viitearvothan ovat siis 4.0-6.0%.

Kolesterolitkin olivat kääntyneet parempaan suuntaan. Hitaasti, mutta varmasti. Toki Elokuussa otetuissa testeissä näykyy, että LDL on 5.3 vaikka todellisuudessa sen oli 5.1, mutta sattuuhan noita laskuvirheitä kaikille. Eli HDL-kolesteroli oli noussut 0.2 ja LDL-kolesteroli laskenut 0.2. Triglyseridit olivat pysyneet samassa, mutta kyllä nekin aion hoitaa alle vielä yhden.

Sellaisiakin juttuja olen lukenut, että LDL-kolesteroli muuntaisi UVB-säteilyä D-vitamiiniksi ja minullahan on tunnetusti ollut LDL-kolesterolitasot "koholla".  Molemmilla kerroilla kolesterolit on mitattu muutaman viikon aurinkokylvyn jälkeen, joten voisiko nämä ns. "liian korkeat" LDL-kolesterolitasot johtua juurikin auringosta? Jos jollain on tästä tarkempaa tietoa niin feel free to tell meeee!!!

Jälleen kerran kuitenkin selvittiin koko reissu ilman palovammoja, vaikka aurinkorasvaa ei juurikaan tullut käytettyä. Liekö syy juuri LDL-kolesteroli -tasossa sekä hyvässä astaxanthin- ja D-vitamiinitankkauksessa ennen reissua.

Sitten vähän mustaa valkoisella, että joku minua vielä uskookin. Sain oikein lekurilta postissa koko "sairausajan" testitulokset ja tässähän niitä sitten teillekkin:

Testituloksia ajalta 21.1.2014-21.1.2015

Niin ja keliakiakoekin otettiin kun epäilin tuossa hieman ihokeliakiaa. Miksi näin? No yllättäen sain kuohukermasta (sisältää karrageenia), jota käytin kahvissa ihokeliakian oireita eli pakarat, polvet ja kyynärät olivat ihan tulessa ja punoittivat. Tein testin kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla sama homma. Eli ostin purkin ja päivän käytön jälkeen alkoi kutina. Kun lopetin käytön niin oireet katosivat parissa päivässä. Vaikka kyseessä onkin maitotuote niin luin jostain blogista, jota en tietenkään tähän hätään löydä, että ihokeliakian saattaa saada myös prosessoiduista maitotuotteista ja oireetkin viittasivat vahvasti siihen.

Nytpä luin muuten uudestaan (siis samalla kun kirjoitan tätä), että ihokeliakiaa ei diagnosoidakkaan verikokeen avulla vaan ihosta otetaan koepala :D Hyvin taas vedetään sairaalan puolella! Luottamus sen kun kasvaa Suomen terveydenhuoltopalveluja kohtaan. Puhuin siis sairaalassa ihokeliakiasta ja minut passitettiin keliakia kokeisiin. No tulipa tuokin sitten testattua. Joka kerran jälkeen on vähän sellainen fiilis, että kannattaako tuhlata aikaa ja verovaroja näihin käynteihin. Saas nähdä mitä joudun seuraavassa tekstissä kritisoimaan! :)

2 kommenttia:

  1. Onnittelut hienoista tuloksista diabeteksesi hoidossa!

    VastaaPoista
  2. Keliakiakokeet tutkitaan tyypin 1 diabeetikoilta säännöllisesti pyytämättäkin.

    VastaaPoista