torstai 26. maaliskuuta 2015

Maailmalta kuuluu "kummia"

Tällä kertaa en kirjoittelekkaan omista kokemuksistani tyypin 1. diabeteksen suhteen vaan jaan teille mielenkiintoisen kertomuksen, joka on julkaistu 20.07.2012 PubMed:ssä. Tuli tämä tuossa jo Twitteriin paukautettua, mutta pakko se on jakaa täälläkin, että varmasti kaikki halukkaat tekstin näkevät.

Elikkäs kyse on noin kuusi vuotiaasta pojasta, jolla on diagnosoitu tyypin 1. diabetes. Hän aloitti välittömästi gluteenittoman ruokavalion ja tulokset ovat aika hämmästyttävät aatellen virallisia suosituksia. Meitä oman tien kulkijoitahan tälläinen "uutinen" ei juurikaan hievauta muuten kuin antamaan täydet sympatiat ja tsempit tälle pienelle kaverille, joka on ohjattu oikealle polulle. Lukekaahan, kenellä suinkaan lontoon murre taittuu, itse lisää tästä linkistä.


3 kommenttia:

  1. Heippa Henri, miten sinulla nyt menee? Itse olen sairastunut vähän aika sitten 1 tyypin diabetekseen ja arvomme näyttävät kovinkin samoilta. Itse haluaisin pystyä saavuttamaan saman tason sairauden kanssa kuin sinä ja mietin onko se tosiaan mahdollista pidempiä aikoja? Kiitos avustasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Tässähän tämä menee. Kiirettä pitää sen verran etten juurikaan ole ehtinyt ajattelemaan koko blogia. Vastaus kysymykseesi: Kyllähän se onnistuu kunhan vain ruokavalio ja oma elämä on balanssissa eli laadukas vähähiilihydraattinen ruokavalio ja stressin minimoiminen. Näillä sokeriarvot pysyvät hienosti kurissa.

      Poista
  2. Oletko vielä syönyt methorphiinia ja millaisella annoksella:)? Ihanaa joulua!

    VastaaPoista