sunnuntai 7. helmikuuta 2016

VHH raaka-avocado suklaapallot/Avocado pähkinälevite

Aika palata taas kirjoittelun pariin nyt kun vapaa-aikaakin järjestyi näin sunnuntai-iltana. Olen lähinnä jakanut tietoa tuolla twitterin puolella viime aikoina, joten ottakaahann minut seurantaan siellä mikäli kiinnostusta löytyy (@insuliiniton). Lyhyesti sanottuna eipä minulla juuri mitään uutta ole jaettavana taudin suhteen elikkäs samoilla teemoilla mennään kuin tähänkin asti, koska ne ovat hyviksi havaittu ja pitävät sokerit kurissa. Toki kaikkia uusia kokeluja on tulossa ja ehkä jotain konkreettistakin, josta on toivottavasti hyötyä myös muillekkin kanssa eläjilleni, mutta niistä myöhemmin.

Raakaleivonta on tällä hetkellä kovassa buumissa, mutta joka helkkarin kakkuun tai leivokseen käytetään lähes poikkeuksetta taateleita tai jotain muuta runsas hiilihydraattista raaka-ainetta koostumuksen saamiseksi. Olen tässä kuukauden päivät pohtinut, että milläs minä onnistuisin saamaan kasaan edes jonkinlaisia vhh-raakaherkkuja ja sitten välähti! Vastaus löytyi jo jokapäiväisestä ruoka-aineesta elikkäs avocadosta. Koostumuksesta tulee ehkä hieman vetinen, mutta näihin herkkupalleroisiin se käy hienosti, joten tässäpä resepti:

- 200 g avocdoa
- 50 g banaania (mahdollisimman raaka)
- 4 rkl raakakaakaota
- 200 g pähkinäsekoitus murskattuna (Pekaani-, cashew-, hassel-, saksanpähkinöitä tai manteleita)
- 1 rkl kookosrasvaa
- Steviaa jauheena tai nesteenä banaanin lisäksi makeutukseen
- Sopivasti Feel Vivid Luomu sieniuutteita ja -jauheita (feelvivid.fi)
- C-vitamiinijauhetta

Elikkäs kaikki vaan murskaksi ja sekoitetaan. Voit laittaa "mössön" joko purkkiin ja käyttää sitä levitteenä tai sitten pyöritellä siitä palloja, jotka voi lopuksi vielä pyöritellä raakakaakaojauheessa tai kookoshiutaleissa kivemman ulkonäön saamiseksi. Sitten pallot pakkaseen, 30 min ja bon appétit!

Vähän tahmaistahan tuo "mössö" on mutta kyllä siitä palloja saa tehtyä. Ehkä ensi kerralla heitän vielä perunajauhoja sekaan parantamaan koostumusta, sillä suurin osa perunajauhojen hiilihydraateista ovat resistenttejä eli ne eivät nosta verensokeria ja itseasiassa perunajauho sisältää prebiootteja, jotka ovat ruokaa probiooteille.

Ravintosisällöstä tuli suurinpiirten seuraavanlainen per 100g: 398 kcal, HH 7g, R 36.7g ja P 10.2

Ja tässä vielä kuvaa luomuksistani:

Ja ei! Nämä eivät ole lihapullia!


4 kommenttia:

 1. Hei! Olisiko sinuun mahdollisuus saada yhteys sähköpostitse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://valtsuhealth.blogspot.fi/2014/12/kirja-arvostelu-antti-heikkila.html

   siinä nyt alkuun tuo lähdekriittisyys jos se on tuttu termi.

   Poista
  2. Et sinä mitään diabetestä potki haaroväliin. Diabetes tulee potkimaan sinua haaroväliin ja tekee sen lujaa tulevaisuudessa jos olet ottanut autoimmuunisaurauksista selvää. Tarkoitan jos ymmärrät mitä autoimmuunisauraus tarkoittaa. 1800-luvulla diabeetikot elivät sinun ja Antin vähä- hiilihydraatisella ja rasvaisella ruokavaliolla jopa vuosia joten et sinä tai Antti mikään jumala ole (jotan Antij tai sinun kirjoituksista voi melkein olettaa).

   Etkö siis halua/voi hyväksyä että sinulla on diabetes tai joku sen välimuodoista?

   Mikäli olet noin uskoa täynnä niin sovitaanko että elät samanlailla insuliinin osalta kuin 1800-luvulla (kun kerran hoidat sitä sananlailla)? Eli hylkäät ulkoisen insuliin kokonaan koko loppuelämäksi. Eli yrität hillitä "aamunkoittoilmiötä" tai kipeenä ollessa korkeaa verensokeria ilman mitään vippaskonsteja eli ulkoista insuliinä tai vastaavaa ei sallita sinulle enää koskaan elinaikanasi.

   Joten lopetat kaikki ulkopuoliset insuliinit ja ulkoiset jutut jotka hillitsevät verensokeria? Reilu peli vai?

   Jos lupaat että et ikinä enää ota ulkoista insuliiniä esimerkiski 40 vuoden päästä (mikäli (tod. näk. et) ole hengissä)niin sitten uskon että se voidaan hoitaa ruokavaliolla. Kukaan muuten ei saa auttaa sinua, eli sitten kun ketoasidoodi kehittyy niin olet omillasi, ilman mitään apua (koska vanhat hoitokeinot ovat mielestäsi parhaat) ( ambulanssi lukeutuu mukaan hoitokeinoihin)). Et ole mikään luonnon oikku. Pelkästään suomessa on hoidettu lapsia jotaka ovat syöneet mitä vain diagnoosiin saatuaan niin ovat eläneeten ilman ulkoista insuliiniä jopa muutaman vuoden.

   Elikkä tehdään sopimus, että et enää ikinä tule ottamaan kehon ulkopuolista insuliinä missäään tilanteessa kun kerran ruokavaliolla hoidat homman himaan ... täytyy sanoa, että olet naiivi jos luulet että et ikinä joudu käyttämään ulkoista insuliiniä( tai et joudukkaan jos lupaudut vetoomme). Miksi et voi elää normaaalisti ja ottaa esimerkiksi monipistehoitoa käyttöön ja viedä vaikka tyttöystäväsi pitsalle ta elää normaaalisti ja juoda olutta tai jotain muuta syödä/juoda jossa on gluteenia?. Ymmärrän että toiset ovat heikompaalaatua mutta olet Antin kanssa mielestäni foliohattu tasoa laatua pahemman kerran.

   PS. pahoittelen kirjoitusasua/-virheitä humalatilasta johtuen. Toivon että kieltäydyt kokonaaan ulkoisetsa insuliinistä kun kerran tämä ei ole enää remissiota (vaikka 1800 luvulla se oli)

   Poista
 2. Onko insuliinit tulleet käyttöön kun ei päivitystä ole kuulunut?

  VastaaPoista