keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Blogin esittely: Tyypin 1 diabeteksen hoito ruokavalion avulla

Yleisön pyynnöstä tai siitä huolimatta päätin alkaa kirjoittamaan blogia elämästäni tyypin 1 diabeteksen kanssa. Tulen kertomaan viikoittain elämästäni pääasiassa tekstein, mutta myös kuvin minkälaista on elää tämän sairauden kanssa ja miten sen hoito onnistuu ruokavalion avulla.

Blogin nimi Insuliiniton tulee tämän hetkisestä tilanteesta. Lääketieteen mukaan minun haimani ei tulisi tuottaa enää insuliinia, joten se on insuliiniton. Todellisuus on kuitenkin toinen, sillä olen todellakin ilman insuliinia, nimittäin ilman ulkoista sellaista eli en käytä insuliinilääkitystä vaan haimani tuottaa sen verran insuliinia, että pystyn oikean ruokavalion avulla elämään normaalisti ja parempaan suuntaan ollaan menossa. Sitä eivät voi lääkäritkään kiistää, sillä kokeet näyttävät jotain mitä niiden ei pitäisi, mutta siitä myöhemmin. Toki argumenttina he käyttivät remissiovaihetta, jonka he aluksi sanoivat kestävän puolesta vuodesta vuoteen. Viikko sitten kuitenkin (kun kerroin, että olen ollut ilman insuliinia kahdeksan viikkoa) remissiovaihe saattoikin heidän mukaansa kestää kahdesta kolmeen vuoteen. Paljon ollaan menty lääketieteessä eteenpäin sitten viime käynnin eli kahdessa kuukaudessa ;) Minun "remissioni" tulee kestämään lopun elämääni!

Tätä juttua kirjoittaessani olen siis ollut noin kahdeksan viikkoa ilman pitkävaikutteista Lantus-insuliinia ja kohta neljä kuukautta ilman ateriainsuliini Novorapidia. Nämä insuliinit minulle siis määrättiin samalla kun sanottiin, että näitä tulet pistämään lopun elämääsi. Sokeriarvot eivät ole vielä aivan buenot, mutta eteen päin mennään ilman hypoglykemiaa tai ketoasidoosia niin kuin Timo "Juti" Jutila arvokisoissa.

Miksi sitten aloitan kertomaan asiasta vasta nyt. Ajatus blogista tämän asian tiimoilta on pyörinyt jo pidemmän aikaa mielessäni, mutta valitettavasti ajan ja tiedon puute ovat olleet este tähän asti. Nyt olen kuitenkin saanut elämäni siihen malliin, että aikaa on riittänyt tiedon keräämiseen ja käsittelemiseen aiheesta. Olen lukenut 2 kirjaa aiheesta ja kolmas on tilauksessa. Lisäksi olen lukenut/katsonut netistä kymmeniä tekstejä/videopätkiä eri maiden ja eri lääkäreiden tavoista hoitaa sairautta. Uskon olevani nyt valmiimpi kertomaan asiasta ja vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin.

Jos mielenkiintosi heräsi niin tervetuloa seuraamaan blogiani. Yritän päivittää sitä niin usein kuin mahdollista ja samalla parantaa tekstillistä antiani, minkä ei pitäisi olla mahdotontta edellä olevan tekstin perusteella :)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11775553/?claim=n624d7qyyrk">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

<a class="twitter-timeline"  href="https://twitter.com/insuliiniton"  data-widget-id="475330887769276417">Twiittejä käyttäjältä @insuliiniton</a>
    <script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti